peníze

Someliérka: Potřebujete hodně peněz a dobrá játra

Pivovary během korony

Pochází z Jahodné při Dunajské Stredě, ale celý život strávila v Modre. V regionu s bohatou vinařskou tradicí a při víně zůstala Dominika Kupcová i profesně, stala se someliérkou.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNEK
Nevíte, co pít? Zkušený someliér představí čtyři pozoruhodné slovenské vína
Čtěte
Střední Vinařské-ovocnářské školu v Modre její vybrala máma. Prvotní představy, že bude moci legálně pít ještě před osmnáctka, brzy vystřídala realita, kdy se ve škole učili okopávat vinohrady a řezat révu. Zlom přišel, když reprezentovala školu na juniorských mistrovství sommeliéra, na kterých se stala vicemajsterky Slovenska.

V jejím životě ji doprovází sestra Kristýna. Kromě toho, že jsou dvojčata, je spojuje i láska k vínu. Ve svých 25 letech mají bohaté someliérské zkušenosti. Obě pracují ve vinotéce Modrý kostelík v centru Bratislavy, takže zákazníci se občas nemohou ubránit pocitu dvojitého vidění ještě před prvním pohárkem.

Dominika, se kterou jsme si povídali, pracovala v hotelu Matyšák iv jedné z nejlepších restaurací na Slovensku Fou Zoo. V současnosti kromě toho, že vypomáhá ve vinotéce Modrý kostelík, pracuje ve firmě, která se zabývá distribucí vín do gastroprovozů.

Related Articles

- Advertisement -pr clanky

Mohlo by Vás zajímat